<br />
<b>Notice</b>:  Undefined offset: 12 in <b>/var/www/vhosts/elkevanhoof.be/httpdocs/views/bmx/nieuws-detail.php</b> on line <b>4</b><br />

Nieuws Terug

  Be a WARRIOR
14 APR

Be a WARRIOR

Gepost door Elke Vanhoof op 14-04-2016

400m, 33 seconden, 10 tallen obstakels & 7 andere rijders. Alles wordt beslist in een ogenblik, snel denken of helemaal niet denken is de boodschap, AUTOMATISCHE PILOOT  zeggen ze wel eens.

Afgelopen weekend werd de 2de wereld beker van het seizoen gereden te Manchester. Enkele weken geleden ben ik op het zelfde circuit ten val gekomen, kneusde mijn 2 vingers, duim en liep een inwendige bloeduitstorting op in mijn bil waardoor ik ook afgelopen weekend nog noodgedwongen met een brace fietste.

Vrijdag ging de eerste training van start, aangezien we enkele weken geleden hier al een stage hebben afgewerkt had ik niet veel moeite om de baan te leren kennen.

In Argentinië heb ik me tot de top 8 gewurmd en ben zo automatisch gekwalificeerd voor de wedstrijd op zondag en fietste op zaterdag de time trial waar ik de 5de snelste tijd neer zette.

Hierdoor mocht ik als 2de kiezen voor een plaats aan de start in de kwartfinales op zondag. Ik voelde me goed en snel, enkel mijn start wilde niet mee, deze was te wisselvallig.  Ook met slechte start kon ik me kwalificeren voor de halve finale met een 2-6-2.

In de halve finale had ik geen goede maar ook geen slechte start waardoor ik er middenin zat, hierdoor aarzelde ik even en ging niet voluit richting het eerste obstakel. Dit koste me enkele seconde. 400m & 33.794 seconden verder moest ik me tevreden stellen met een 5de plaats en ging niet door naar de finale. Ik werd 9de en sta zo nog steeds als 8ste op de ranking.

Binnen 2 weken fiets ik de 3-nations cup in Duitsland, enkele weken later staat de 3de Wereld Beker te Papendal op het programma !

Tickets en info voor de 3de wereld beker te Arnhem kan je vinden op www.BMXHolland.com