<br />
<b>Notice</b>:  Undefined offset: 12 in <b>/var/www/vhosts/elkevanhoof.be/httpdocs/views/bmx/nieuws-detail.php</b> on line <b>4</b><br />

Nieuws Terug

  Let's race 2016
31 MAR

Let's race 2016

Gepost door Elke Vanhoof op 31-03-2016

De laatste weken/maanden waren alles behalve ideaal.

Schema’s werden continu bijgestuurd, wedstrijden werden uitgesteld, en dokter/fysio bezoeken liepen op. Iedereen hard in de weer om mij zo goed mogelijk voor te bereiden voor de eerste Wereld Beker van het seizoen.

Na het scheuren van mijn meniscus begin januari en terug 2 weken op de fiets ben ik op stage te Manchester ten val gekomen. Met een gekneusde bil, 2 vingers en duim werd ik weer gedwongen mijn BMX aan de kant te zetten.

Ondertussen werd er hard gewerkt om het Olympisch BMX parcours in orde te maken voor de “Open Track Days” 14-20 april.

Samen met mijn coach Eli, en trainer Martijn hadden we beslist om die week naar Rio te vertrekken om daar terug het fietsgevoel te krijgen om dan door te reizen richting Argentinië voor de eerste Wereld Beker van het seizoen.

Er was duidelijk gewerkt om het parcours in Rio aan te passen tot een volwaardig Olympische BMX parcours. Samen met het goede weer waren het voor mij de ideale omstandigheden om terug op de fiets te kruipen.
Dankzij een kleine brace om mijn duim kon ik mijn stuur weer stevig vast nemen en gingen de trainingen beter dan verwacht.

Nadat we het volledige parcours hadden verkend en bijna helemaal uitgedroogd waren door de Braziliaanse zon, hebben we onze reis verder gezet naar Santiago del Estero.

Aangekomen in Argentinië stond rust en recovery bovenaan mijn lijstje. Hier en daar wat kracht, snelheidsoefeningen en dan maar wachten tot we Donderdag eindelijk het parcours mochten verkennen.

Eindelijk was het dan zo ver, klaar voor de eerste kwalificaties, na 3 manches te hebben gereden kwalificeerde ik me als 12e, doch met de snelste kwalificatie tijd, wat door de omstandigheden toch een verrassing was, en mocht dan ook door naar de wedstrijd op Zaterdag.

Zonder al te veel verwachtingen, met de focus op het zo goed mogelijk uitvoeren en zo snel mogelijk te fietsen, hoop  je natuurlijk toch altijd op een finale. Uiteindelijk lukte het om me op de eerste Wereld beker van het seizoen in de top 8 te wurmen, Ik ben zeker te vrede over het resultaat om na alle tegenslagen zo mijn seizoen te kunnen starten!

Nu mijn lichaam laten rusten en verder laten genezen, daarom zal ik volgend weekend te Zolder niet fietsen waar European League ronde 1 en 2 worden gereden om binnen 2 weken weer 100% aan de start te staan voor WC 2 te Manchester.